ЦСКА разгроми Македония ГП и продължава напред в Лигата на конференциите

OFFNews 28 юли 2022 в 21:53 2612 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА

ЦСКА разгроми Македония Гьорче Петров с 4:0 в реванша от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите и продължава напред към третия кръг в надпреварата. Първата среща в Скопие завърши 0:0.

Точни за червените в двубоя, който се игра на стадион "Българска армия" бяха Юрген Матей в 31-ата, Георги Йомов в 61-ата, Лазар Туфегджич в 78-ата и Дюкенс Назон в 87-ата минута на мача.

През първото полувреме армейците бяха по-добрият отбор на терена и от самото начало започнаха по-агресивно в търсене на попадение, но чистите голови положения липсваха. Така се стигна до корнер в 31-ата минута, след който Гарсес свали топката с глава към капитана Юрген Матей, който с красив изстрел от въздуха не остави никакъв шанс на стража на гостите и откри резултата. В последната минута от първото полувреме отново свалена топка в пеналтерията затрудни гостите, но изстрелът Лазар Туфегджич не намери целта. Така двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

През втората червените продължиха да атакуват и в 61-ата минута Лазар Туфегджич изведе отлично Георги Йомов сам срещу противниковия вратар, след което крилото хладнокръвно се разписа с едно докосване, покачвайки на 2:0. Междувременно наставникът на ЦСКА Саша Илич направи цели 5 смени през второто полувреме, а играта на неговите възпитаници продължи да върви като по вода и в 63-ата минута центриране отдясно на Йомов стигна до Тибо Вион, който стреля по диагонала вдясно от вратата на Македония Гьорче Петров, но топката профуча над вратата.

Последва пропуск на новото попълнение Дюкенс Назон, за да се стигне до 78-ата минута, когато Маурисио Гарсес стреля в гредата след корнер, но при добавката Лазар Туфегджич покачи на 3:0. В 86-ата минута Вион отправи изстрел от дистанция, но вратарят на македонците изби в корнер.

След неговото изпълнение отдясно се стигна до разбъркване в наказателното поле, при което най-съобразителен бе Дюкенс Назон, който със силен изстрел оформи крайния резултат 4:0, отбелязвайки своя първи гол с червената фланелка. По този начин с общ резултат 4:0 от двата мача ЦСКА уверено продължава напред към третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, където съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Мура и Сейнт Патрикс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови