ЦСКА не успя да победи Македония Гьорче Петров

OFFNews 21 юли 2022 в 20:38 1870 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА

Вицешампионът ЦСКА и ФК Македония Гьорче Петров завършиха наравно 0:0 в първи двубой от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите, игран на стадион „Петър Милошевски“, в столицата Скопие, при много тежки атмосферни условия и температура на въздуха от около 35 градуса по Целзий.

През първото полувреме играта бе сравнително равностойна. В 19-ата минута Менно Кох можеше да открие резултата с глава, след центриране от ъглов удар, но с решителна намеса пред голлинията на северномакедонците се отличи Филип Мисевски.

След още десетина игрови минути Браян Морено пропусна добра възможност за гол след подаване на Тибо Вион. Най-интересната ситуация през първата част дойде в добавеното време, когато домакините останаха с човек по-малко на терена след втори жълт и съответно червен картон за Лемос Да Силва, който фаулира Енес Махмутович. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна с натиск на червените и в 53-ата минута Вион подаде към влезлия в игра Лазар Туфегджич, който бе на границата на вратарското поле и стреля силно от воле с десния крак, но втаратят на Македония ГП изби.

Армейците продължиха да търсят път към вратата на гостите, но до чисто голово положение се стигна чак в 87-амата минута, когато Калоян Кръстев получи пас отдясно от Асен Дончев и стреля с глава от добра позиция, но ударът му премина над гредата. В третата минута на добавеното време отново Кръстев стреля, но се получи пак към Радослав Живков, който отблизо не успя с пета да прати топката в мрежата и по този начин срещата приключи при нулево равенство.

Реваншът е след седмица на стадион "Българска армия" с начален час 20:30 часа, а в понеделник (25 юли) ЦСКА приема Черно море (Варна) в двубой от третия кръг на Първа лига. Мачът ще се играе на "Армията" и започва в 20:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови