Спряха опасни хърватски хулигани преди Славия - Хайдук

OFFNews 03 август 2018 в 11:03 1311 0

Опасни хърватски хулигани са били задържани на влизане в България и в София преди мача от Лига Европа между Славия и Хайдук в четвъртък вечерта.

Двубоят беше определян като взривоопасен, но до сериозни сблъсъци така и не се стигна. Това се случило благодарение на усилията на Столичната полиция съвместно със служители на реда и от други структури на МВР.

Те са предприели мерки за гарантиране на сигурността преди и по време на мача от Лига Европа между Славия и Хайдук Сплит, похвалиха се от вътрешното ведомство.

На ГКПП Калотина при съвместни проверки на екипи от ГД Гранична полиция, Агенция Митници и командировани служители на Дирекция Жандармерия не бе допуснат да влезе микробус с фенове на Хайдук, в който са открити пиротехнически изделия и предмети, забранени за носене при посещение на спортни срещи.

Хърватски фен е задържан на границата заради притежаване на наркотични вещества.

При проверки на филтровъчните пунктове на територията на София са задържани още 18 футболни фенове на гостуващия отбор, пътували с микробуси. При проверките е установено, че носят пиротехнически изделия и забранени предмети.

Непосредствено преди влизане на стадиона, с наркотици е задържан един от хърватските фенове.

При оттеглянето с автомобили на привържениците на гостуващия отбор, в района от моста над Ломско шосе, по движещата се колона посока изход от столицата е хвърлен твърд предмет.

Няма данни за пострадали при инцидента, но е пукнато стъкло на един от чуждестранните автомобили, съобщават от пресцентъра на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови