Сменяме лятното часово време и гледаме 'Ел Класико'

OFFNews 07 септември 2018 в 13:55 2852 0

Снимка Facebook

Първото "Ел Класико" за сезона между Барселона и Реал Мадрид официално има дата и начален час. Двата колоса се изправят един срещу друг на "Камп Ноу" на 28 октомври от 17:15 часа българско време, обяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Припомняме, че точно на тази дата по всяка вероятност ще преместим за последно малката стрелка, преминавайки към зимното часово време. В края на месец август Европейската комисия предложи премахване на промяна на часа и по всичко личи, че това ще се случи.

Иначе през 2016 година Барса и Реал отново се срещнаха помежду си на същия стадион и по същото време. Сблъсъкът завърши 1:1 с голове на Луис Суарес и Серхио Рамос в продължението.

Сегашното "Ел Класико" за първи път от 9 години ще бъде без Кристиано Роналдо. Петкратният носител на Златната топка напусна Реал през лятото, за да премине в италианския хегемон Ювентус. За новият треньор на "белия балет" Юлен Лопетеги пък ще е първи подобен мач.

Неговият колега Ернесто Валверде вече 4 пъти се е изправял срещу мадридчани като треньор на Барса. Той загуби първите две битки – 1:3 и 0:2, които бяха за Суперкупата на Испания. На 23 декември 2017 г. обаче постигна паметен успех с 3:0 насред "Сантяго Бернабеу", а пролетният сблъсък завърши 2:2.

Интересното е, че Барселона не е печелил срещу Реал в четири поредни домакинства – 1:2, 1:1, 1:3 и споменатото по-горе равенство.

След 3 кръга в Ла Лига колосите имат пълен актив от 9 точки. На 15 септември Лео Меси и компания гостуват на Реал Сосиедад от 17.15 ч. От 21.45 ч. пък Реал има визита на Атлетик Билбао.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови