Славия измъкна точката в Стара Загора

OFFNEWS 27 ноември 2016 в 14:27 1892 0

Отборите на Берое и Славия не се победиха и завършиха при резултат 1:1 в първия от програмата за деня мач от 15-ия кръг в Първа професионална лига.

След постно първо полувреме в 57-ата минута защитникът на Берое Венци Василев откри резултата, след като засече центриране от фаул, при което опитният вратар Георги Петков закъсня с намесата си.

Резервата Иван Минчев изравни в 79-ата минута с удар отдалеч, като топката рикошира в защитник на домакините и спря в мрежата на Благой Макенджиев.

Двубоят влезе в историята под номер 100 между двата отбора в елита. Съперничеството между Берое и Славия датира от 1954 година, когато "белите" печелят с 8:1 на стадиона в родното село на Димитър Пенев Мировяне. Това е и най-голямата победа на един от двата тима в сблъсъците помежду им.

Мачът беше и първият от поредицата "изпити" пред треньора на Славия Владимир Иванов - Фугата. Той има поставена цел от боса на "белите" Венцеслав Стефанов да спечели 9 точки в срещите с Берое, Ботев (Пд), Монтана, Левски и Локо (Пд). Ако не се справи - Стефанов ще му търси заместник.

С ремито в Стара Загора Фугата направи първата крачка към оставането си в Славия.

Със спечелената точка Берое се изкачи временно на 8-о място с 18, а Славия е 12-и с 14.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови