Сираков: Няма да дам акциите на Левски

OFFNews 13 декември 2023 в 11:45 2351 0

Сираков

Снимка Официален сайт на Левски

Сираков няма да се поддаде на натиск

Мажоритарният собственик на акциите на Левски Наско Сираков обяви, че няма да се раздели с тях под натиска на феновете от сдружението "Левски на левскарите", които му ги поискаха. Легендарният голмайстор говори на пресконференция на "Георги Аспарухов", като засегна и други важни теми.

"Да се опитват да ме притискат, да ме рекетират да прехвърля акциите, това няма да стане. За разговори съм готов 24 часа“, така то коментира желанието на сдружението.

"Искам да се извиня на цялата синя общност, че изглеждахме малко като капсулирани в клуба в последните месеци. Приемам, че аз имам сериозна вина, но е по независещи от мен причини. Много от нещата изискват пълна конфинденциалност. Оттук нататък феновете ще бъдат информирани за всички дейности, които се извършват в клуба“, обеща Сираков.

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев пък разясни в детайли финансовото състояние на "сините" и разкри колко пари дължи Левски на НАП.

"Положението беше критично. Всеки е работил съобразно способностите и възможностите си в интерес на Левски. Вследствие на строга финансова дисциплина към 26.11.2023 година, към НАП са внесени 2.669 милиона.
Общо 5 милиона и 200 хиляди.

Един ден след Общото събрание излезе ревизионният акт, който потвърди тези цифри. Не искам да има спекулации за тях, те са окончателни след шестмесечна ревизия. Трябва да сме горди, че ние сме един от най-белите клубове в България. Всичко минава по банка, следи се от НАП. Няма никаква възможност за манипулация от гледна точка на финансите.

Искам всички да са спокойни. Към настоящия момент дългът към НАП е под 10 милиона - 9.998 милиона. Главница 5 милиона, лихва 4.947. Успоредно с тези плащания успяхме да изчистим и над 700 хиляди лева текущи задължения, за които бяхме осъдени. Общо към момента текущите задължения към доставчици са 1.8 милион.

Следва да се отбележи, че в складовата наличност на нашия магазин има стока на стойност 1.4 милиона лева, така това задължение не е притеснително. Заварихме над 2 милиона задължения без налична стока, която да обезпечава и 1/3 от сумата", разясни той за различните задължения на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика