Шок за феновете на Милан, Джиджо си тръгва

OFFNews 15 юни 2017 в 20:18 2293 0

Най-конвертируемият футболист на някогашния европейски футболен гранд Милан Джанлуиджи Донарума няма да удължи договора си с клуба.

Това съобщи официално директорът на "росонерите" Марко Фасоне и хвърли в потрес феновете, които очакваха 18-годишният Джиджо да остане на "Сан Сиро". Наскоро те обвиниха мениджъра му Мино Райола, че му мъти главата с приказки за трансфери и го призоваха да се откаже от услугите му.

Хладният разум обаче е надделял у талантливия тийнейджър и той остава с Райола, но ще напусне Милан след изтичане на настоящия му контракт на 30 юни 2018 година.

Информацията предизвика буря от възмущение у феновете на Милан, като най-крайните призовават хора като Райола да бъдат вкарвани в затвора.

Донарума е юноша на Милан и прави своя дебют в първия отбор едва на 16 години.
"

Направихме му предложение, което е много по-добро от това, което беше описано в пресата, но решението му е окончателно. Споделяме новината с горчилка, защото Донарума е вратар, който можеше да олицетворява бъдещето на Милан за дълги години напред, но не можем да променим решението му", коментира разочарованият Фасоне.

Според публикациите Милан е предложил 4,5 милиона евро годишна заплата на тийнейджъра, но Райола е настоявал за клауза с бонус от 10 милиона евро, ако Милан достигне Шампионската лига, която е била отказана.

С интерес към  младия страж са богати клубове като Пари Сен Жермен и Реал Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови