Саво Милошевич надъха сърбите: Бийте Бразилия и светът ще говори за вас 50 години!

OFF News 26 юни 2018 в 15:29 3661 0

Ако националният отбор на Сърбия в сряда вечер успее да победи Бразилия в Москва, заслуга за този исторически успех ще има и Саво Милошевич, пише белградският „Спортски журнал”.

Бившият национал Саво Милошевич (37 гола в 102 мача), в момента заместник-председател на Сръбския футболен съюз, се обърна към играчите с думи, които със сигурност не са ги оставили равнодушни:

„Не си спомням да е имало случай, когато всички да са доволни от играта на националния отбор. В последните 20 години това не се е случвало. Още нещо, всички хора, с които говорих са на мнение, че игровото ниво, което показахте до момента ви поставя сред петте най-добри на Мондиала. Понякога ние сами забравяме колко добре играем”. Милошевич подкрепя твърдението си и с малко статистика: „Потвърждението идва и от хора, които нямат причина да са снизходителни към нас – хора, които нямат никаква връзка със Сърбия. Нито пък аз имам причина да ви се подмазвам, нито изобщо съм такъв човек. Втори сте на световното по пробягани километри! Повече съм критичен, отколкото ще тръгна да хваля. Вие знаете през какво преминахте и какво ви очаква. Уверявам ви, че мачът с Бразилия ще бъде същият като тези с Швейцария и Коста Рика, ако повторим това, което показахме в тези два мача. Това е напълно възмжно, може би не осъзнавате колко добро беше то. Повторете го и ще имате същия мач и те ще имат огромен проблем с вас.”

В края на своето изявление бившият таран на сръбския национален отбор прави важно обобщение: „Участвах на две световни и едно европейско първенство и никога не сме били в ситуация да изхвърлим тим като Бразилия! Това е привилегия, чест и шанс всички да говорят за вас в следващите 50 години. Ние сме такъв народ, че и за победата над Швейцария щеше да се шуми, защото беше важен мач, но само за победа на Бразилия ще се пише и говори 50 години!”.

Последните срещи от Група Е на Мондиал 2018 Сърбия – Бразилия и Швейцария – Коста Рика ще се играят в сряда от 21:00 ч. В класирането водят Бразилия и Швейцария с по 4 т., Сърбия е трета с 3, а Коста Рика е на последното място без спечелена точка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!