Съд в Румъния отне КЕШ и 45 национални трофея от Стяуа и ги даде на тим от 4-а дивизия

OFFNews 06 юли 2019 в 14:18 8598 1

Страхотен скандал зрее в Румъния, след като местен съд излезе с решение по делото за правоприемственост на гранда Стяуа.

Отбор с такова име съществува, като започна от аматьорите и играе в четвъртото ниво на румънския футбол. В същото време собственикът на Стяуа Джиджи Бекали през 2017 година прекръсти отбора на ФКСБ заради конфликт с военните за името.

Собственикът на четвъртодивизионния клуб е спечелил в съда спора с Бекали. Темида е отсъдила, че клубът от четвърта дивизия е правоприемник на стария клуб.

Така ФКСБ официално е лишен от победата в Купата на европейските шампиони, Суперкупата на УЕФА и 45 национални трофея, включително всички спечелени под управлението на Бекали.

Стяуа е основан през 1947 година под името Спортна асоциация на армията. През 1961 година приема името Стяуа. През 1998 година къса връзките с армията и става независима частна структура.

Същата година обаче с участието на военното ведомство е основан нов клуб Стяуа. Започват спорове за името, които завършват с преименуването на ФКСБ, а кулминацията е отнемането на титлите от съда. Със сигурност това решение няма да е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews