Роналдо донесе победата на Португалия над Мароко и счупи 62-годишен рекорд (видео)

OFFNews 20 юни 2018 в 17:01 5850 0

Португалия стигна до трудна победа над Мароко с 1:0 в двубой от Група В на световното първенство, игран на стадион "Лужники". Кристиано Роналдо отново се оказа герой за "мореплавателите" и откри с лава в 4-ата минута след изпълнение на корнер. 

С това попадение, суперзвездата подобри 62-годишния рекорд на Ференц Пушкаш, ставайки европеецът с най-много голове за национален отбор - 85.

Мароканците видимо бяха по-активни по-голямата част от двубоя, но отново напуснаха терена с наведени глави и трябва да се примирят с втора поредна загуба, която сложи край на шансовете на африканския тим да продължи в следващата фаза.

Двубоят започна с гола на Роналдо. "Мореплавателите" спечелиха корнер отдясно и голмайсторът се разписа като засече топката в малкото поле.

Попадението предопредели играта през целия мач. Мароканците бяха много активни и търсеха атаки по крилата. За тяхно съжаление централните защитници и вратаря Руи Патрисио бяха безпогрешни.

Така Португалия излезе начело в групата с актив от 4 точки. Сега топката е в Испания, която задължително трябва да стигне до победата, ако иска да продължи към 1/8-финалите на Мондиала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!