Рио Фърдинанд с разтърсваща изповед за смъртта на съпругата, пиенето и самоубийството

Ивайло Йолчев Последна промяна на 21 март 2017 в 21:11 30341 0

Разтърсваща, рядко срещана изповед ще бъде излъчена по BBC1 този петък. В лентата, озаглавена "Да бъдеш майка и баща", Рио Фърдинанд разказва за смъртта на съпругата си Ребека. Агресивен рак на гърдата я уби за броени месеци едва на 34 години.

Бившият капитан на Англия и Манчестър Юнайтед признава, че е започнал да пие много и да разбира напълно хората, които търсят изход в самоубийството. "Преди ги мислех за някакви невероятни егоисти", разказва Рио във филма, "Но сега знам как се чувстват. Ако нямах цялата тази подкрепа от близки хора или моите деца, аз със сигурност щях да имам вдъхновението да го направя". 

Извън своите терзания Рио е разтревожен най-вече как понасят загубата трите им деца Лоренц - на 10 години, Тейт  - 8, и Тия - едва на 5.

"Постоянно размишляват защо нямат майка. И аз нямам отговор", признава бившият футболист, "И тъкмо когато си помислил, че вече се справяш, идва вечерта. Децата си лягат, оставаш сам. Не може да заспиш,  но не искаш да мислиш повече за това. Слизаш по стълбите и започваш да се наливаш с бренди". 

Според Рио мачо културата във футболните среди е направила всичко още по-трудно. "Седя си в спалнята и плача, но да говориш за чувствата е различно. Аз съм от школата на футболните съблекални. Аз бях затворен емоционално и смятах, че е слабост да показваш чувствата си".

Системата за подкрепа също се струвала неадекватна на Рио. "Когато бях утешаван, често си мислех: "Да, но на вас не се е случвало лично, нали?". Мислех си, че е като да те учи на шофиране някой без книжка. Но това беше моето невежество". Постепенно, Рио се научава да комуникира с децата, с хората, които му оказват подкрепа след загубата на партньора.

Той намира сили и за хумор в лентата. "Никога не бях правил обяд през живота си. И всичките тези задължения. Е, водил съм децата на училище, но набързо. Ставах 10 минути преди да тръгнат. Съпругата ми ги обличаше, приготвяше, аз просто шофирах. Когато направих всичко сам за първи път, закъсняха ужасно", откровен е Фърдинанд.

Рио се надява, че с изповедта ще помогне на мъже, които са загубили своя партньор: "За съжаление, нищо не може да бъде предвидено. Всеки се готви за бебе. Никой не мисли как би се справил със загубата".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !