Разследват Джордан Хендерсън заради расистки обиди към футболист на Арсенал

Василен Петров 10 октомври 2022 в 12:50 813 1

Джордан Хендерсън

Снимка Getty images

Капитанът не Ливърпул може да понесе сурово наказание, ако обвиненията в расизъм бъдат доказани.

Английската футболна асоциация обяви, че ще разследва инцидентите от снощния двубой между Арсенал и Ливърпул, завършил при резултат 3:2. Емоциите взеха връх през второто полувреме, когато главният рефер Майкъл Оливър отсъди дузпа в полза на "артилеристите", която предизвика недоволство сред "мърсисайдци". 

Напрежението ескалира допълнително, след като капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън репликира бранителя на Арсенал Габриел Магаляеш, който се разгневи от думите на национала на Англия. 

Полузащитникът и изявен лидер на терена Гранит Джака също се намеси, за да подкрепи и успокои съотборника си. Съдията Оливър пък се отправи към резервните скамейки на двата състава, за да разясни ситуацията на наставниците, които гледаха с недоумение. 

Към момента липсва официална информация относно това какво точно е казал Хендерсън на бразилския футболист. Медиите на Острова обаче са единодушни, че той е отправил расистки реплики към Магаляеш, което, ако бъде установено като истина, Хендерсън вероятно ще бъде сериозно порицан за действията си.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови