Ръководствата на Ботев и Локо Пд харесват "Аквариума" за фенове в Разград

OFFNews 08 ноември 2017 в 20:02 2587 0

Напрежение по оста ЦСКА-Лудогорец възникна и днес, след като от червения клуб защитиха привържениците си, принудени да гледат победата с 2:1 от 15-ия кръг от скандалния сектор за гости на стадион "Лудогорец Арена", част от който е построен с държавни пари.

От ЦСКА пуснаха декларация, първоначално подписана от пет клуба срещу популярния като "Аквариума" сектор за гости в Разград, от която впоследствие се оттеглиха ръководствата на пловдивските Ботев и Локо, които с това свое действие показват, че явно харесват условията за привържениците си.

"Вече втора година привържениците на гостуващите отбори на стадион "Лудогорец Арена" в Разград са подложени на изключителен произвол от страна на ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД.

Противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият "Аквариум", който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло.

"Аквариумът" освен че е неудобен за привържениците също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим. Също така при лоши метеорологични условия използваното стъкло се запотява, което пък прави невъзможно дори гледането на самата футболна среща.

Припомняме, че това "съоръжение" бе изградено след активни протести на фенове на различни отбори от цялата страна срещу стария сектор за гости, който бе ограден с масивни метални огради и приличаше на концентрационен лагер от периода на Втората световна война", пише в декларацията на ЦСКА.

Ръководствата на Ботев и Локо, които имат масова фенска подкрепа, явно не виждат проблем и отрекоха да стоят зад декларацията, но клубове като Берое и Етър застанаха зад интересите на феновете.

Малко по-късно през деня шефът в Лудогорец Ангел Петричев реши да се изкаже по темата в социалните мрежи.

"Изобщо не се учудвам. Прави им чест на колегите от "Ботев" и "Локо", Пд. Сега очаквам и другите клубове да се разграничат, защото не им отива ролята на сателити. За сектора за гости отдавна сме казали, че ще се строи, но не заради манипулативните декларации на ЦСКА-София. А преди да пишат декларации, нека ремонтират съблекалнята за гости на Армията. Пред нея нашият сектор е като "Шератон", пише велинградчанинът.

Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев не му остана длъжен.

"Явно на някой не му издържат нервите...След като има всеобщо негодувание (меко казано), срещу така наречения "Аквариум", видите ли, не можело и да възразим дори?!?!? Бенефициентът с подизпълнителите тръгнал да говори за сателити?!?!? Слава Богу, хората не са глупави! А относно съблекалните на стадион "Българска Армия"...те са такива още от управленския период на Вашия господар в ЦСКА! Или това го забравихте?", написа Георгиев от своя страна във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews