ЦСКА с историческа първа победа над Лудогорец

OFFNEWS 05 ноември 2017 в 20:12 2296 0

ЦСКА постигна историческа първа победа над Лудогорец, след като победи действащия шампион и лидер в класирането на Първа лига с 2:1 насред Радград, като игра с човек по-малко близо 30 минути.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си вкарат гол и всичко по-интересно в срещата се случи през вторите 45 минути. В началото на мача ЦСКА пропусна да излезе напред в резултата в 7-ата минута, когато Станислав Манолев изведе Тиаго Родригес на чиста позиция, но португалецът стреля неточно покрай вратата.

Върджил Мисиджан пък направи непростим пропуск за Лудогорец 10 минути преди почивката, но малко след началото на второто полувреме разградчани поведоха в резултата с гол на Густаво Кампаняро. Той получи добър пас от Марселиньо и прати топката неспасяемо в мрежата на "червените". ЦСКА изравни девет минути по-късно - след центриране на Тиаго Родригес отляво голмайсторът Фернандо Каранга се извиси над всички и с глава разпечата вратата на домакините.

Каранга обаче остави съотборниците си с човек по-малко на терена, след като получи втори жълт картон в 67-ата минута за нарушение срещу Моци.

Наставникът на "армейците" Стамен Белчев реагира, като пусна Кевин Меркадо на мястото на Густаво Кулма. Меркадо се отблагодари за доверието, като веднага след влизането си игра даде преднина на ЦСКА с изстрел от 20 метра.

Пет минути преди края на редовното време "червените" претендираха за дузпа за нарушение срещу Меркадо, но съдията прецени, че Сисиньо е играл чисто в ситуацията. В оставащите минути дори и с човек повече Лудогорец не успя да застраши противниковата врата и в крайна сметка напусна терена победен, като прекъсна серия от цели 18 мача без загуба от столичани. Лудогорец остава на върха в класирането, но вече има само две точки повече от ЦСКА.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews