Пострадала от бомбичка Гергана: Случката не ме е пречупила

OFFNews 23 април 2018 в 17:37 2517 0

Пострадалият служител на жандармерията Гергана Зашева, която беше уцелена от бомбичка, хвърлена от фен на "сините" по време на мача ЦСКА - Левски (2:2) миналата сряда, даде първото си интервю след инцидента.

Тя обясни пред "Хоризонт", че вече е по-добре, възстановява се и случилото се не е успяло да я пречупи. Зашева, която претърпя тежка операция на окото, благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били до нея, и допълни, че е готова отново да охранява подобни мероприятия.

"Възстановявам се. Аз съм получила достатъчно подкрепа от близките си, от колегите си. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички. Това е част от работата ни. Ние охраняваме всякакви мероприятия.

Случката не ме е пречупила. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот. Колегите ми са неотлъчно до мен. Те са незаменими“, сподели Зашева.

На въпрос какво би казала на феновете и изобщо на хората, които проявяват агресия по стадионите, Зашева отговори: "Инцидент като този променя съдбите на хората. В тази ситуация може да се озове всеки - дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката".

Междувременно извършителят на деянието Йордан Исаев получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" от съда днес.

25-годишният Исаев се разкая и поднесе извинения на пострадалата: „Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови