Португалия оцеля след дузпи срещу Словения

Роналдо изпусна наказателен удар в 105-ата минута. Големият герой за "мореплавателите" е Диого Коща, който спаси три дузпи

Светлин Вълчев 01 юли 2024 в 23:36 809 0

Радостта на отбора на Португалия след победата

Снимка Getty Images

Португалия оцеля след дузпи

Редовното време премина изцяло под контролa на Португалия. Те владееха топката през 65% от времето. Кристиано Роналдо на няколко пъти обстрелва вратата на Ян Облак, но звездата на Ал Насър така и не успя да вкара кълбото в мрежата. Словения разчиташе на контраатаки и стигна до една опасна такава. Бенямин Шешко остана сам срещу вратаря, но завършващият му удар бе разочароващ.

В 105-ата минута Ян Облак спаси дузпа на Кристиано Роналдо. В 105-ата отново Шешко остана сам срещу вратаря, но Диого Коща направи невероятно спасяване.

Мачът стигна до дузпи, където Диого Коща направи три спасявания, а Роналдо успя да се реваншира и отбеляза 11-метровия удар. 

В следващата фаза Португалия ще срещне Франция.

Първото полувреме бе спокойно, като единственото опасно положение от игра в първите 45 минути, дойде в добавеното време на. Рафаел Леао навлезе в наказателното поле и подаде назад към Жоао Палиня. Той стреля от 15 метра, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Ян Облак.

Малко по-рано Роналдо изстреля гръмотевичен изстрел от пряк свободен удар, който премина на сантиметри от напречната греда.

Още в първата минута на второто полувреме, Португалия създаде опасно положение. Жоао Кансело преодоля защитник, навлезе в наказателното поле и шутира, но Ян Облак изби. Топката попадна в Бернардо Силва, който отигра с воле, но не уцели вратата.

В 55-ата минута Роналдо още веднъж изпълни опасен пряк свободен удар. Звездата на "мореплавателите" отново заложи на силата и този път уцели вратата, но изстрелът му попадна точно в Ян Облак, който боксира.

В 61-ата минута Словения бе изключително близо да поведе в резултата. Дълъг пас бе изпратен към Бенямин Шешко, който с лекота успя да надбяга 41-годишния Пепе. Той стана сам срещу вратаря, но завършващият му удар бе разочароващ.

В 89-ата минута Роналдо можеше да донесе победата за Португалия. Той бе изведен на чиста позиция и стреля с левия си крак, но Ян Облак отново спаси.

Кристиано Роналдо пропуска дузпа

В 103-ата минута Диего Жота навлезе в наказателното поле и успя да спечели дузпа за "мореплавателите".

Роналдо застана зад топката, но за пореден път тази вечер не успя да премине през Ян Облак, който отгатна посоката и изби.

В 115-ата минута Пепе се подхлъзна и топката попадна в Шешко. Той остана сам срещу вратаря, но този път Диого Коща бе вратарят, чиито ред бе да прави блестящо спасяване.

Двубоят трябваше да бъде решен в дузпи. Роналдо пое отговорността първи да стреля, и успя да се реваншира. Диого Коща направи три спасявания и прати Португалия на 1/4 финалите, където ще срещне Франция.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кризите в ДПС