Павел Колев за спонсорството от тотото: Зависи от параметрите

OFFNEWS 06 март 2020 в 00:39 1713 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира горещата тема за евентуалното спонсорство на 26-кратните шампиони от страна на Българския спортен тотализатор след знаменитата победа с дузпи срещу Лудогорец в четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

Подобна информация се появи, след като бяха приети промените в Закона за хазарта, а "сините" останаха без основния си спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена Васил Божков.

"Зависи от параметрите и от това дали сме получили по-добро предложение междувременно. Ако ситуацията е такава, трябва да се радваме на каквото и да е предложение. Личното ми мнение е, че не трябва да се разделяме с рекламната площ на стадион "Георги Аспарухов" на каквато и да е цена. Трябва да държим стандарт, без да подлагаме на риск съществуването на клуба", заяви Колев, цитиран от bTV.

"Имам един списък от 10 компании, обаче мисля, че те не проявяват интерес към българския пазар за сега. Би било прекрасно, ако след 4 мача на сравнително пълни трибуни, се появи такъв спонсор. Надявам се да стане в следващите седмици. В момента няма проблем за лиценза на Левски. Правим разчети как да завършим този сезон с този отбор, защото смятаме, че има перспектива. Разбира се с някои корекции. Този отбор е млад, започнахме да го градим през лятото. В България няма кой знае какво търпение по този въпрос, но нашата публика показа, че вярва на отбора. Ако съумеем да го запазим и развием, мисля, че нещата ще стоят добре за нас", каза още той.

Колев поздрави футболистите за играта и феновете за подкрепата.

"Важен момент за нашия отбор от психологическа гледна точка. Не само за отбора, а и за клуба, за публиката, която заслужаваше тази позитивна емоция. Голямо благодаря на всички, които ни подкрепиха, и шапки долу пред футболистите. Изиграха много добър мач и запазиха хладен ум въпреки напрежението. Петър Хубчев ще се усмихне, ако спечелим Купата. Тази вечер станахме свидетели на това, че огромната част от футболистите са от групата, на които им пука за този клуб. Реакцията, която искахме от тях, я получихме. Отборът показа, че реалните му възможности не са това, което показаха срещу Славия. Такива мачове се печелят с мъжество и едни определени атрибути", каза той.

"По-добра новина, че имаше повече хора от мача със Славия, въпреки представянето на отбора в неделя, не виждам. За сега реално публиката е спонсорът на Левски. Това, което видях в очите на хората преди мача, ми дава повод за оптимизъм, защото видях хора, които излъчваха позитивизъм и радост, че са тук. Мисля, че успяхме да запазим това чувство у тях и след края. Гледах дузпите с убеждението, че отборът си е свършил работата - игра мъжки, показа, че може да стои като равен с равен с Лудогорец, игра доста умно. Вярвам, че хората щяха да си тръгнат щастливи, дори да загубим на дузпи. Естествено, че е много по-добре да спечелиш такъв мач.", допълни Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!