Павел Колев коментира възможността тотото да стане спонсор на Левски: Нищо конкретно

OFFNews Последна промяна на 29 февруари 2020 в 11:20 2752 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев направи първи официален коментар на появилата се вчера информация, че Българският спортен тотализатор може да стане генерален спонсор на Левски на мястото на досегашния "Национална лотария". За тази възможност се заговори след смяната на оперативното ръководство на тотото и влизането в управлението на бившия играч на "сините" Христо Йовов. Заговори се и за конкретни суми от порядъка на 1,1 милиона лева месечно. От БСТ не са направили коментар, но това стори Колев пред БНТ.

"На този етап не мога да кажа нищо конкретно. Аз не съм говорил с никого от Българския спортен тотализатор. Прочетох, че Христо Йовов от вчера е част от управлението.

Не мога да знам какво ще се случи в следващите дни. Ако наистина има интерес от тяхна страна, очаквам да осъществим контакт. Левски търси спонсори и рекламодатели. Като изпълнителен директор на клуба не мога да отказвам разговори в тази посока, тъй като не е тайна, че нашият клуб търси финансиране", заяви Колев.

Той допълни, че няма никакъв контакт с мажоритарния акционер Георги Попов, както и със собственика Васил Божков.

"В момента всичко стои в патова ситуация от отсъствието на мажоритарния акционер, който не е заявил какви са намеренията му. Нямам никаква връзка с г-н Божков и г-н Попов. Водя разговори единствено с досегашния спонсор "Националната лотария", който изразява желание да продължи да ни помага, но за момента това няма как да се случи".

Преди две седмици имаше официално предложение от страна на efbet към клуба за спонсорски договор, но при положение, че се смени собствеността.

"Според мен това не е приемливо условие. Аз благодаря на efbet за предложението, то беше добро, но не беше в моите правомощия. Неяснотите са много, за съжаление, повечето от тях засягат негативно Левски, защото освен социален феномен, Левски все пак е и една частна фирма, която функционира по реда на Търговския закон и тези разпоредби много ясно определят какъв е начинът да се промени управлението и мениджмънта на тази частна фирма", обясни ситуацията Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови