Пари Сен Жермен и Бенфика в директна схватка за първата позиция в Шампионска лига

Василен Петров 11 октомври 2022 в 12:21 739 1

Пари Сен Жермен срещу Бенфика

Снимка Getty images

Двата гранда влизат в директен двубой за първото място в група "H".

Пари Сен Жермен и Бенфика се откъснаха на върха в група "H" на Шампионската лига, като тази вечер ще решат спора за първата позиция на стадион "Парк де Пренс". 

Португалският колос няма допуснато поражение през настоящата кампания и ще се стреми да продължи положителната серия. Френският гранд пък разочарова с равенство срещу Реймс през изминалия уикенд, но е малко вероятно във втори последователен двубой да изглежда толкова безидеен в атакуващата фаза на играта. 

Бенфика вече показа, че е способен да се конкурира с най-големите и има сериозен афинитет към изпреварването на Пари Сен Жермен в крайното подреждане.

Аржентинската суперзвезда на "парижани" Лионел Меси отпадна от състава заради контузия. Меси бе ударен в прасеца по време на първата среща в Лисабон преди седмица, напускайки принудително терена в 81-вата минута. Той също така не взе участие в шампионатния двубой с Реймс, който се игра в събота. 

Отсъствието на седемкратния носител на "Златната топка" идва в доста неподходящ момент, тъй като след това предстои и дерби в Лига 1 срещу тима на Олимпик Марсилия на "Парк де Пренс". 

Календарът е изключително препълнен с оглед на прекъсванията на първенствата заради предстоящия Мондиал в Катар. С контузии в лагера на френския отбор са още хора като бранителите Преснел Кимпембе, Нуно Мендеш, както и халфът Ренато Санчес.

За Бенфика мача пропускат Лукас Верисимо, Морато и Давид Нерес. 

Главен рефер на срещата е англичанинът Майкъл Оливър.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови