Пълен цирк с жребия за Лига Европа, Дунав и ЦСКА-София с представители в Швейцария

OFFNews 17 юни 2017 в 10:49 16464 0

Пореден цирк с марка БГ се заформя на жребия за Лига Европа в понеделник, 19 юни.

Представители в Нион ще имат и Дунав Русе, и ЦСКА-София. Столичани получиха вчера зелена светлина за евротурнирите от Спортния арбитражен съд. По-рано през деня пък за сигурен участник се считаше Дунав Русе. От клуба дори вече изпратиха в Швейцария спортния си директор Ивайло Петков.

Късно снощи от ЦСКА-София обявиха, че на жребия ще бъде командирован почетния президент на клуба Димитър Пенев. Съществува вариант ЦСКА-София да бъде спрян от участие в последния момент от комисия към УЕФА, която да отнеме издадения от БФС евролиценз.

Това твърди специалистът по спортно право Георги Градев. Потърпевш в цялата каша е Дунав, където са получили документ от международния отдел на БФС с графика и програмата за участие в жребия и го спазват. Това заяви пред нашата медия председателят на УС на Дунав д-р Симеон Симеонов.

В ЦСКА-София вече се стягат да бъдат домакини в първия си европейски мач, тъй като по силата на коефициента си за последните пет години, ще бъдат поставени в първия кръг.

В официалния сайт на ЦСКА-София беше пуснат списъка с евентуалните съперници. Всичко е неокончателно и ще се изясни напълно в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови