От Локо Пловдив отричат за скандал между Акрапович и Божинов

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2019 в 14:27 631 0

От Локомотив Пловдив излязоха с позиция относно появилите се информации за скандал между треньора на тима Бруно Акрапович и нападателя на Левски Валери Божинов.

В днешния си брой "Меридиан мач" твърди, че босненският специалист е налетял на голаджията преди мача между двата отбора на стадион "Георги Аспарухов".

Ето какво публикуваха от сайта на "черно-белите":

"Уважаеми локомотивци,

Днес за пореден път бе направен опит за дестабилизиране на клуба, чрез тиражиране на лъжи. Тази сутрин в медиите бе разпространена информация, според която старши-треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е влязъл в конфликт с Валери Божинов преди срещата между Локомотив и Левски на 17 февруари.

Искаме категорично да заявим, че разпространяваната от печатни и електронни медии информация е абсолютна лъжа, към която клубът няма как да остане безучастен.

Какви са фактите:

Лъжа първа, цитат: "Валери отишъл да се види с доктора на пловдичани Константин Павлов, с когото били добри приятели. Двамата разговаряли, когато Акрапович ги видял и побеснял. Той наредил на лекаря да прекрати разговора, а Божинов му отговорил."

Истината: Доктор Константин Павлов изобщо не е разговарял с Божинов, в момента, когато старши-треньорът на Локомотив и играчът на Левски са си разменили няколко реплики.

Лъжа втора, цитат: "Двамата разговаряли, когато Акрапович ги видял и побеснял. Той наредил на лекаря да прекрати разговора, а Божинов му отговорил."

Истината: Старши-треньорът на Локомотив и Божинов се разминават в коридора, а играчът на Левски пръв подхвърля реплика към Акрапович, на която той отговаря и двамата си разменят още няколко изречения.

Лъжа трета, цитат: "Двамата допрели главите си"

Истината: Не е имало агресия от страна на старши-треньора на "черно-белите", още по-малко съприкосновение между него и Валери Божинов.

Лъжа четвърта, цитат: "Намесата на хора от двата щаба и особено тази на Александър Тунчев спряла ескалацията на напрежението."

Истината: "Изобщо не съм бил там, когато господин Акрапович е разговарял с Валери Божинов. С него е бил другият помощник Желимир Теркеш.", коментира Александър Тунчев и изрази възмущението си по повод разпространените измислици.

Доктор Константин Павлов пък уточнява, че действително се е видял и разговарял с Валери Божинов, но това е станало малко след пристигането на отбора на стадиона: "Валери дойде при мен, поздравихме се, казахме си няколко изречения и това беше.Малко по-късно ги видях, че разговаряха с г-н Акрапович, но бях далече от тях. По никакъв начин не личеше двамата да са в конфликт.", разказа доктор Павлов.

Безкрайното си учудване от абсурдните публикации, замесващи старши-треньорът на Локомотив в измисления скандал, изрази и администраторът на клуба Тома Цилев, който също е бил свидетел на кратката среща между Акрапович и Божинов.

Самият старши-треньор на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е лаконичен: "Държа да се знае,че написаното е абсолютна лъжа."

На финала остава въпросът кой печели от тиражирането на лъжливи информации? Защото смятаме, че на всички е ясно - губещите от подобни груби манипулации са несъизмеримо повече".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови