Опожариха автомобил на левскари в Хърватия

Местни хулигани устроиха хайки за българи, полицията арестува нашите

OFFNEWS 13 юли 2017 в 04:43 5587 2

В сериозни неприятности изпаднаха фенове на Левски, които пристигнаха в Хърватия, за да подкрепят “сините” в двубоя от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу местния Хайдук Сплит.

В последните дни в страната се създаде негативно настроение срещу привържениците на Левски, което ескалира с наближаването на мача. Виновни са и местните медии, които раздухаха как сектор "Б" почита сръбските главорези Ратко Младич и Аркан.

Местните ултраси буквално устроиха лов на левскари по улиците на Сплит, където хайки от хърватски хулигани са нападали всяка групичка от българи.

Местната полиция наложи ограничения на българите да се придвижват из центъра и те обикалят само в радиус от стотина метра от хотела, в който са отседнали.

По-тежко е било положението в Задар, където автомобил с българска регистрация е бил запален. В колата са били и документите на нашите сънародници, които са получили изгаряния при опита да ги спасят.

Местната полиция превантивно задържала поне 20 българи.

“Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, за да няма сблъсъци, но тук местните лумпени се бяха организирали и нападаха на групи. Запалиха една от колите, с които пътуват феновете, а на петима от момчетата в нея им изгоряха документите.

На всичкото отгоре бяха арестувани. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се организира да пътува към Задар. Всички фенове за здрави, като само един бе ударен с бутилка в главата", коментира пред Sportal.bg председателя на НКП Степан Хиндлиян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови