В Сплит: Левскарите са фашисти, почитат Аркан, Младич и Хитлер

OFFNews 11 юли 2017 в 08:19 3578 2

В Сплит подеха психо война  преди мачовете между местната гордост Хайдук и Левски в Лига Европа. Колегите от "Труд" събраха куп извадки с откри нападки срещу агитката на "сините".

"Българите прославят Аркан, Ратко Младич и Адолф Хитлер - пише сайтът "Индекс". "Феновете им вилняха в Черна гора. Имаше сблъсъци с агитката на Сутиеска, а преди това облепиха със стикери всичко по пътя до стадиона, за да знаят всички кои са.

През лятото на 2012 година по време на мача със Сараево вдигнаха транспаранти с възхвала на Младич и Аркан. Година по-късно Българският футболен съюз ги глоби за плакат в чест на рождението на Хитлер. И познайте защо реваншът в София с Хайдук е пред празни трибуни? Заради расизъм."

Медията "Индекс" допълни, че българските фенове са побратими с ултрасите на Динамо (Загреб), воден от Ивайло Петев, и няма да е изненада двете агитки да се съюзят срещу привържениците на Хайдук.

Всъщност, последното твърдение е силно преувеличено. Иначе левскарите наистина трябва да внимават, тъй като само споменаването на Младич или Аркан в Хърватия може да им донесе сериозни неприятности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

11.07 2017 в 09:50

Че посинените наркоманчета са се нашарили със свастики като клозет на централна гара. Трябва да си кьорав, за да не видиш, че се имат за фашисти. Хърватските селяни обаче също имат стари традиции в тая област, така че да не се правят на невинни.
 
X

Да помогнем на украинските деца!