Нов в Левски взима полски паспорт, холандец се отметнал за "Герена"

OFFNews 23 юни 2019 в 09:29 1484 0

Аржентинският халф на Левски Франко Мазурек може да освободи място за чужденец извън ЕС. Това ще стане факт, ако успее да си изкара полски паспорт. Халфът може да кандидатсва за такъв, защото дядо му е поляк.

Именно с такъв ход са опитали да го увещават от Шльонск. Тимът от Вроцлав е бил сред най-настоятелните за подписа му, но в крайна сметка “сините” си осигуриха услугите на 25-годишния плеймейкър, информира "Тема Спорт".

Мазурек е бил ухажван още от гръцките Панатинайкос, Атромитос, АЕЛ Лариса, кипърските Омония, АЕК Ларнака, Аполон Лимасол и Анортозис.

Междувременно стана ясно, че Левски е бил близо до привличането на холандски нападател. Той е бил силно желан от треньора Петър Хубчев. Преговорите за трансфера му са били доста интензивни.

В един момент таранът дори е казал “да” на офертата на “сините”. След това обаче той се отметнал и в петък агентите му информирали Левски, че той няма да премине при тях.

Това е объркало сериозно плановете на “сините”. Хубчев държи непременно да подсили тима с централен нападател преди мачовете с Ружомберок от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

Първият двубоя в Словакия е на 11 юли, а реваншът е седмица по-късно на “Герена”.

Лошото за треньора е, че и Станислав Костов е наказан за първата среща. Това означава, че Хубчев ще разполага само с Илия Димитров за върха на нападението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови