Левски подписа със сънародник на Меси

OFFNews 20 юни 2019 в 18:39 1702 0

Левски подписа договор с аржентинския халф Франко Мазурек. Срокът на контракта е за 2 години.

166-сантиметровият плеймейкър идва от гръцкия елитен Панетоликос. Мазурек е роден на 24 септември 1993 г. Юноша е на Бока Хуниорс и е играл за още няколко местни тима.

Кариерата му минава през Крусеро, Ол Бойс и Колон в родината, чилийския Палестино и еквадорския Олмедо. През юли 2017 година Мазурек пристига в Европа и преминава в Панейтоликос.

Голмайстор е на гръцкия тим със 7 гола през миналия сезон, като се отличава и с 3 асистенции. Тази вечер Франко Мазурек ще се присъедини към новите си съотборници във Фюген, Австрия.

По-рано днес "сините" съобщиха, че Йончо Арсов е новият директор на Детско-юношеската школа на Левски, а доц. Емил Атанасов заема длъжността "Главен методист". Днес двамата бяха представени от изпълнителния директор на клуба Павел Колев пред треньорите работещи в "синята" школа.

Йончо Арсов е роден на 3 декември 1976 година и е внук на легендата на „Левски“ Йончо Арсов-старши. Завършва магистратура „Политически науки“ в университета в Бон (Германия). От 2005 г. до 2012 г. придобива треньорски лиценз PRO в Германия.

Треньорската си кариера стартира през януари 2009 година като асистент в “Черноморец“ (Бургас). Следват периоди като асистент-треньор в „Хайдук“ (Сплит), „Вакер Бургхаузен“ (Германия), „Дуисбург“ (Германия) и националния отбор на България.

Емил Атанасов е роден на 11 август 1978 година. Завършва висшето си образование в Националната спортна академия „Васил Левски“, специалност „Треньор по футбол“.

От 2005 година е редовен участник в образователни програми на UEFA в Норвегия, Чехия, Шотландия, Холандия, Белгия, Дания и Франция. От 2004 г. до 2011 г. е лектор към Треньорската школа в България. От 2016 година е доцент по футбол в НСА „Васил Левски“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови