Българските фенклубове на Юнайтед и Реал пращат яки агитки в Скопие

Донислав Донев 07 август 2017 в 15:35 4241 1

Над 100 български привърженици от фенклуба на Манчестър Юнайтед и още толкова на Реал Мадрид заминават за Скопие утре, където ще наблюдават двубоя двата гранда за Суперкупата на Европа.

В 8:00 сутринта утре ще потеглят и два автобуса със запалянковци на "Белия балет" за македонската столица, като освен тях ще има и фенове, които ще се придвижат със собствените си автомобили до стадион "Филип ІІ". Два часа по-късно заминават още два рейса с привържениците на Манчестър Юнайтед.

Обстановката около двата фенклуба е изключително приятелска, като се очаква много от членовете на двете организации да се срещнат из главните улици на Скопие за да изпият заедно по чаша бира преди двубоя. 

Това е първият финал на клубно първенство, който ще се проведе в Македония. По-близка столица до София няма. Именно поради тази причина е и немалкото присъствие на родните фенове.

Манчестър Юнайтед все още не може да се похвали с качеството си на играта от годините на сър Алекс Фъргюсън, но показа хъс в Лига Европа, спечелвайки безапелационно трофея.

Това им даде право да се завърнат в Шампионска лига този сезон, което със сигурност доста е повдигнало самочувствието на отбора.

Реал Мадрид достигна до Суперкупата като победи на финала в Шампионска лига Ювентус. Кралският клуб разгроми италианците с 4:1 и стана единствения отбор защитил шампионската си титла.

Освен това мадридчани имат във витрината си рекордните 12 трофея. Те ще се опитат и да защитят Суперкупта. През миналата година "белият балет" я спечели срещу Севиля с 3:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews