Ненужен в Левски пред трансфер в Локо Пловдив

OFFNews 04 септември 2017 в 13:06 1520 0

Снимка Facebook: ПФК ЛЕВСКИ

Локомотив Пловдив може да направи услуга на Левски и в същото време да се сдобие със заместник на Мартин Камбуров. "Черно-белите" са си харесали нигериеца Бабатунде Адениджи, пише в. "Марица".

21-годишният нападател се оказа ненужен на "Герена" и беше отстранен от първия тим. Преди броени дни пропадна негов трансфер в Скендербеу. Албанците даваха 150 000 евро за правата му.

До 6 септември, когато затваря трансферният прозорец в България, в Локо разчитат, че ще успеят да уредят привличането му. От Лаута нямат намерение да го купуват.

Затова вариантите са два – Левски да им го даде под наем, или до ден-два нигериецът да склони да прекрати договора си със столичани по взаимно съгласие, след което да акостира в Пловдив като свободен агент. Той има действащ контракт със "сините" до началото на 2019 г.

От Локо признаха пред "Марица", че имат интерес към един от тримата офанзивни футболисти на Левски, които са нарочени за гонене, но не пожелаха да уточнят кой е приоритетната им цел.

Другите двама са Амаду Сукуна и Франсис Нар. Според запознати, ако ударят на камък за Адениджи, черно-белите ще се пробват за французина.

"Имаме и друг вариант за нов нападател. Става въпрос за българин”, коментира треньорът на Локомотив Пловдив Войн Войнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови