Най-добрият играч на Левски избяга от лагера в Правец

ОFFNews Последна промяна на 20 юни 2017 в 11:54 2161 1

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

Мехди Бурабия изпълни заканата си и напусна Левски. По информация на БТА халфът си е тръгнал от лагера в Правец, за да реди трансфер в Турция. Припомняме, Мехди се обиди жестоко на привържениците, които тръгнаха го събличат след последната загуба 0:3 от ЦСКА-София.

Мароканският халф в понеделник не тренира със своите съотборници и се очаква в близките дни да премине в редиците на турския Коняспор. Бурабия е един от най-важните играчи в състава на Николай Митов, но е получил предложение за над два пъти по-голямо възнаграждение от комшиите.

Левски първоначално е отхвърлил оферта на стойност близо 250 хиляди евро за офанзивния халф, но втората е била значително по-добра и ръководството на "сините" е приело да се раздели с Бурабия. Сумата е около половин милион.

Ако Бурабия бъде продаден, Левски ще остане без почти цялата си халфова линия от миналата година, след като Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер напуснаха със свободни трансфери, а Божидар Краев ще заиграе в датския Мидтюланд с трансфер за около половин милион евро.

Бурабия беше най-силният футболист на "сините" за миналия сезон. Николай Митов се беше заканил да гради играта на новия Левски около чужденеца.