Меси с дубъл в мач №550 за Барселона

OFFNEWS 10 декември 2016 в 16:07 2548 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси се отчете с два гола в своя мач №550 с екипа на каталунците. Аржентинецът вкара втория гол за тима си при победата с 3:0 над последния класирането в Примера дивисион Осасуна в мач от 15-ия кръг.

Всичко в този мач се реши в последните 30 минути. В 59-ата Луис Суарес откри резултата.

Меси изведе Алба зад гърба на защитата и последва успоредно подаване към Суарес, който оползотвори ситуацията за 1:0. В 72-ата минута сам Меси се разписа, като предопредели изхода на двубоя.

В добавеното време дойде и най-впечатляващото отиграване на стадион "Ел Садар", като до попадението се стигна, след като Меси развинти половината тим на Осасуна и заби последния гол.

По брой мачове Меси излезе на четвърто място във вечната ранглиста на Барселона. Той е много далеч от лидера Шави Ернандес, който има в сметката си 767 двубоя. В топ 3 са още Андрес Иниеста с 605 и Карлес Пуйол с 593.

В друг мач от кръга Реал Мадрид спечели драматично с 3:2 срещу Депортиво Ла Коруня на "Сантиаго Бернабеу". "Белите" изоставаха с 1:2 до 84-ата минута, когато Мариано Диас изравни. В 93-ата познатият герой в края Серхио Рамос отново спаси своите с глава. Така тимът на Зинедин Зидан постави нов клубен рекорд по поредни мачове без поражение - 35. По-важното е, че "белите" запазиха преднината си пред Барселона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови