Барселона вече е трети в Примера

OFFNEWS 27 ноември 2016 в 00:31 2060 0

Отборът на Барселона вече е трети в класирането след изиграването на първите мачове от 13-ия кръг в Примера дивисион в Испания.

На върха с 33 точки е Реал Мадрид, който победи у дома с 2:1 Спортинг Хихон, като и двата гола отбеляза мегазвездата Кристиано Роналдо. Той откри в петата минута от спорна дузпа, а малко по-късно с глава удвои. Гостите намалиха чрез Карлос Кармона, а в 78-ата изпуснаха дузпа, след като хърватинът Дуйе Чоп прати топката в горната греда.

Втори излезе отборът на Севиля, който спечели у дома с 2:1 срещу Валенсия и си върна самочувствието след загубата от Ювентус с 1:3 в Шампионската лига. Двата тима бяха равностойни през първата част, а головете паднаха след почивката. Есекиел Гарай от Валенсия си отбеляза автогол в 53-ата. Влезлият като резерва Мунир изравни в 65-ата, но Николас Парехо донесе победата на андалусийците.

Барселона може да се върне на второто място, тъй като изостава само на точка от Севиля, а в неделя гостува на Реал Сосиедад в генералната репетиция за Ел Класико на 3 декември на "Камп Ноу".

Малага се придвижи на 9-о място след победа с 4:3 у дома над намиращия се в долната част на класирането Депортиво Ла Коруня. Победата дойде в последните мигове на срещата с гол на Хави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови