Мъри Стоилов: Петър Хубчев няма звезден отбор, но има колектив

OFFNews 25 март 2018 в 15:36 3903 0

Селекционерът на Казахстан Станимир Стоилов призна на официалната пресконференция преди проверката с България утре, че една срещу другата се изправят първата срещу втората му родина.

"Моята първа родина играе срещу моята втора родина. България е моята родина. Там съм израснал като футболист. Там направих кариера като треньор. Няма да плача, ако България победи. Очаква ни добър и интересен мач. Казахстан ще играе срещу силен отбор, който е в Топ 40 в класацията на ФИФА.

Моите момчета трябва да забравят победата над Унгария (3:2) и да насочат вниманието си към България. За мен е много важно как ще стоим на терена и каква игра ще демонстрираме. Не знаех, че досега български треньор не се е изправял срещу родния национален отбор. Малко некомфортно е, като си защитавал България и като футболист, и като треньор, сега да си от другата страна.

Има път, който да извървим, но основно подобрението трябва да дойде от клубовете у нас и играчите, които се подвизават зад граница. Сега в националния отбор на България няма играч като Бербатов. Ивелин Попов, който игра и за Спартак (Москва), в момента е най-класният играч на България.

Сега този тим има повече отборна игра, а няма звезди този тим. Треньорът Петър Хубчев няма звезден отбор, но има колектив, който играе отборно. Резултатът не ми и е важен в мача срещу България. Важни са ми поведението на играчите на Казахстан. Резултатът и евентуална победа ще даде само малко увереност на тима ми", каза Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови