Националите започнаха годината със загуба

OFFNews 23 март 2018 в 21:12 5546 0

Националният отбор по футбол на България загуби от Босна и Херцеговина с 0:1 в контролна среща, която се игра на изненадващо полупразния стадион на Лудогорец в Разград.

Българските футболисти бяха по-активни в началните минути, но гостите оползотвориха още първото си положение в срещата в 20-ата минута, когато след остро подаване отляво Кенан Кодро не можа да бъде спрян от двама бранители на България и след удара му топката се отклони от тялото на Васил Божиков и влезе в мрежата.

Играта след гола продължи да бъде равностойна, но играчите на Петър Хубчев за малко не допуснаха още един гол малко преди почивката. Отново Кодро бе изведен на отлична позиция и технично прехвърли вратаря Пламен Илиев, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

След почивката футболистите на Роберт Просинечки изглеждаха още по-солидно, а головите положения и пред двете врати почти липсваха и резултатът 1:0 в полза на гостите се запази до края. В самия край на срещата Мартин Райнов се опита да вкара гол с ръка, за което бе отстранен от игра. Райнов се появи в игра в 64-ата минута на мястото на Ивайло Чочев. В понеделник България играе с Казахстан в Унгария.

Противно на очакванията на стадиона в Разград нямаше много зрители, макар в последните дни да ни убеждаваха, че едва ли не съоръжението ще се пръска по шевовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови