Марадона беше погребан до родителите си

OFFNews 27 ноември 2020 в 08:35 3048 0

Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона беше погребан в близост до родителите си в частно гробище в Буенос Айрес.

Тялото му бе откарано в гробището "Жардин де Бела Виста" от правителствения дворец "Каса Росада", където по-рано през деня стотици хиляди аржентинци се събраха, за да му отдадат последна почит. Тези, които не успяха, се струпаха по пътя на катафалката до гробището, за да си вземат последно сбогом с футболната знаменитост.

На погребалната церемония присъстваха само роднини и най-близки приятели.

Гениалният аржентинец почина на 60-годишна възраст в следствие на сърдечна недостатъчност в сряда в дома си в Тигре.

Междувременно българската мегазвезда Христо Стоичков заяви, че е простил на Марадона за обидата, която му нанесе, като не дойде на големия бенефис на Камата, макар до последно да е обещавал, че ще пристигне. Двамата са имали разговор по темата, като в него Марадона е обяснил причината да не дойде, която е била приета от Стоичков.

"Болката ще ми остане, но след нашия разговор му простих. Видях сълзите в очите му. Усетих болката му. В последните години той не беше познатия на всички ни Диего. Той се затвори, почти нямаше приятели. Ние всички сме виновни. Не успяхме да го предпазим от лошите неща. ой за мен остава приятел без граници.

Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно", каза Стоичков в ефира на Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!