Манчестър Сити обърна Арсенал и съкрати аванса на Челси

OFFNEWS 18 декември 2016 в 20:08 7786 1

Манчестър Сити спечели дербито с Арсенал от 17-ия кръг на Премиър лийг, след като обърна резултата от 0:1 до 2:1 и съкрати аванса на лидера Челси.

Гостите от Лондон откриха още в 5-ата минута, след като Тио Уолкът беше изведен на удобна позиция пред вратаря на Сити Клаудио Браво и не сгреши.

Въпреки лошото начало, "гражданите" успяха да се вдигнат през втората част и с попадения на Лерой Сане и Рахим Стърлинг спечелиха трите точки. Стърлинг и Силва размениха подавания в центъра, след което испанецът изведе Сане, който остана очи в очи с вратаря Петер Чех и стреля покрай него - 1:1, вкарвайки първото си попадение за "гражданите" две минути след подновяването на играта след почивката. В 71-ата минута Сити стигна до победен гол.

Де Бройне изведе със страхотно подаване Стърлинг по десния фланг. Крилото навлезе в наказателното поле, преодоля Монреал и стреля силно в близкия ъгъл - 2:1.

Домакините излязоха с фланелки в подкрепа на своя съотборник Илкай Гюндоган, който получи тежка травма в двубоя срещу Уотфорд през седмицата. Той получи травма в коляното и ще отсъства с месеци от терена.

Така Манчестър Сити събра 36 точки и се изкачи на второ място във временното класиране. Арсенал остана трети с 34, колкото има и Ливърпул. Челси е на върха с 43.

Други резултати от кръга днес:

Борнемут - Саутхамптън 1:3, Тотнъм - Бърнли 2:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

18.12 2016 в 20:51

Сити нищо не е обръщал, а Венгер за пореден път “възкреси“ противников отбор, няма такъв идиот.........
 
X

Да помогнем на украинските деца!