Манчестър Юнайтед спря победната серия на Ливърпул

OFFNews 20 октомври 2019 в 20:49 1314 0

Без победител - 1:1, завърши голямото дерби на Острова между Манчестър Юнайтед и Ливърпул на "Олд Трафорд". Клишето, че в такива мачове няма фаворит независимо от мястото на съперниците в класирането напълно се оправда.

До този сблъсък Ливърпул беше записал осем поредни победи, докато "червените дяволи" заемаха едва 12-ото място и са по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до челото в класирането.

Голямото напрежение си каза думата и в крайна сметка зрелище липсваше. Манчестър Юнайтед се възползва от грешка на Ливърпул и откри в края на първата част. стреля слабо и не затрудни Де Хеа. Малко по-късно Манчестър Юнайтед поведе. Дивок Ориги загуби топката в центъра, тя стигна до Джеймс отдясно.

Неговото центриране бе перфектно и Рашфорд засече топката за 1:0. Ситуацията, при която Ориги загуби топката, бе разглеждана с ВАР поради съмнения за нарушение, но такова нямаше и попадението бе зачетено.

След почивката гол на Ливърпул беше отменен заради игра с ръка на Садио Мане. Гостите бяха по-активни, но не успяваха да преодолеят отбраната на Манчестър Юнайтед.

В крайна сметка усилията им се увенчаха с успех в 85-ата минута, когато Адам Лалана изравни. Така Ливърпул събра 25 точки и води с 6 пред втория Манчестър Сити. "Червените дяволи" имат 10 и вече са 13-и в подреждането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови