Манчестър Юнайтед се готви за горещо трансферно лято

OFFNews 04 април 2019 в 17:17 1287 0

Манчестър Юнайтед планира да прояви най-голямата си активност на пазара през лятото за последните четири години, като това касае не само привличане на нови попълнения, но и раздяла с футболисти.

Миналата седмица “червените дяволи” решиха въпроса с мениджърския пост, като повериха работата на Оле Гунар Солскяер за постоянно. Сега клубът може да се съсредоточи в окомплектоване на състава за следващия сезон.

Според The Telegraph, цитиран от БГНЕС, Солскяер се надява да подсили състава си с петима нови играчи, като задължително ще закупи централен защитник, десен бек и универсален атакуващ играч. Тимът от “Олд Трафорд” може да привлече и двама централни полузащитници, но това зависи от бъдещето на Андер Ерера и Хуан Мата, чиито контракти изтичат в края на сезона.

Sky Sports твърди, че най-вероятно Ерера и Мата ще напуснат като свободни агенти. Първият вече е постигнал споразумение с Пари Сен Жермен, докато Мата контактува с Барселона.

Като потенциални нови попълнения в Манчестър Юнайтед се спрягат Калиду Кулибали от Наполи, Рафаел Варан от Реал, Аарън Уан-Бисака от Кристъл Палас, Деклан Райс от Уест Хям, Саул Нигес от Атлетико, Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и Калъм Хъдсън-Одой от Челси.

Клубът в същото време не проявява интерес към крилото на Реал Гарет Бейл. Неизбежна е и раздялата с някои футболисти. Освен Ерера и Мата, техният сънародник Давид Де Хеа също може да напусне “Олд Трафорд”. Юнайтед на този етап не успява да склони стража да преподпише изтичащия му след година договор и това може да принуди клуба да го продаде през лятото.

Почти гарантирано с клуба ще се раздели и капитанът Антонио Валенсия. По-рано през сезона ръководителите на “червените дяволи” решиха да не продължават контракта на еквадорския ветеран. Има вероятност Юнайтед да се раздели също с Маркос Рохо и Матео Дармиан, както и с най-високоплатения играч на тима Алексис Санчес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови