Манчестър Юнайтед няма да купува футболисти, които не са ваксинирани

OFFNews 27 декември 2021 в 14:37 5207 0

Мениджърът Ралф Рангник подкрепи колегата си в Ливърпул Юрген Клоп, казвайки, че едва ли ще привлича футболисти в редиците на Манчестър Юнайтед, ако те са неваксинирани. Някои от професионалните атлети отказват да се ваксинират срещу коронавирус, като до момента бяха отложени 14 мача във Висшата лига през декември, а много от тях не се състояха заради случаи на коронавирус в различните отбори. Клоп разкри в бележките си от програмата на Ливърпул, че е получил третата си доза и окуражи и останалите да го направят.

„Да, мисля, че ще бъде взето под внимание и разбирам напълно какво е казал Юрген. Но зависи и от това ако искаш да привлечеш играч и рискуваш той да не е на разположение. Това е проблем, върху който клубовете трябва сериозно да помислят. Ако подпишеш с играч, знаейки от самото начало, че той не е ваксиниран, трябва да си наясно, че той може да не е на разположение – не само за десет дни, но това може да се случи редовно във времената на коронавируса. Имахме случая на Йошуа Кимих, който беше изключително против в началото и мисля, че междувременно осъзна, че може би ще е добра идея да се ваксинира. Той хвана Ковид и все още има някои проблеми с белите си дробове. Надявам се да се върне в игра след Коледа в Новата година на пълни обороти и да играе отново за Байерн Мюнхен. Мисля, че това е проблем, където, разбира се, всеки трябва може и трябва да избира сам за себе си, но смятам, че във футбола, особено на такова високо ниво, трябва да убедим играчите ни да се ваксинират“, започна германецът.

Рангник допълни, че не е напълно наясно кои от играчите му са ваксинирани. „Ако трябва да бъда честен, не знам кои от нашите футболисти са имали две или три дози от ваксината. Това е въпрос, на който може да отговори само нашият медицински щаб. Но знам от него, че нашето съотношение на ваксинирани футболисти е над средното за Висшата лига. Както казах, може да не се случи само веднъж, може да се случи няколко пъти в бъдеще и следователно трябва да бъде в интерес на самите футболисти да бъдат ваксинирани. Но в края това е решение, което всеки клуб трябва да вземе сам за себе си и да намери най-доброто възможно решение“.

Временният мениджър на „червените дяволи“ описа трудността от коронавирусния бум в клуба, който доведе до отлагането на двубоя с новака Брентфорд.

„Очевидно, в тези четири дни, не успяхме да го направим. Говорих с повечето от играчите, които бяха или в изолация, или с положителни тестове. Разговарях с 16 или 17 играчи индивидуално по телефона, да чуя в какво състояние са и как се чувстват. Свършихме през това време много работа, заедно с моя треньорски щаб, подготвяйки видео кадри, и започнахме да им ги показваме от вторник. Ще последваме това, защото е наистина много важно да знаят за какво става въпрос, как трябва да играем, как да намерим най-добрия възможен баланс в това да играем офанзивно и да използваме максимално офанзивните си играчи на разположение. Но, същевременно, да можем да се защитаваме и да направим така, че запазваме повече сухи мрежи занапред“, завърши Рангник на пресконференцията си преди гостуването на Нюкасъл тази вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови