Лудогорец загуби битката, но спечели войната

OFFNews 27 юли 2022 в 00:12 2359 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец

Лудогорец загуби гостуването си на Шамрок Роувърс с 1:2, но въпреки това се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В първата среща футболистите на Анте Шимунджа победиха с 3:0, което се оказа достатъчно за крайния успех. Следващият съперник на българския шампион ще бъде Динамо Загреб. Хърватите елиминираха Шкупи (Република Северна Македония) след успех с 1:0 като гост и равенство 2:2 в Загреб.

Двубоят на "Тала Стейдиъм" бе наблюдаван от легендата на българския футбол и играч с най-много мачове за националния отбор - Стилиян Петров, както и ирландската футболна икона Роби Кийн.

Футболистите на Шамрок тръгнаха уверено напред и още в 3-ата минута МакКан потърси с дълъг пас Бърк, който се измъкна от защитата, но Серджио Падт излезе и се намеси решително.

В 9-ата минута Фин отдясно даде остро центриране по земя към Ричи Тауел на втора греда, но нападателят не успя да засече в опразнената врата.

Лудогорец отвърна с добра възможност пред Антон Недялко, чийто удар с глава бе париран от Алан Манус.

В 21-ата минута Бърк стреля с глава, а Падт отрази удара му с една ръка. Топката се върна у Аарън Грийн, който откри резултата.

Във времето до края на полувремето Шамрок на два пъти имаше добри възможности да стигне до удвояване на преднината си, но Грийн и Тауел пропуснаха.

На почивката Анте Шимунджа предприе две промени, заменяйки Десподов и Текпетей, а на тяхно място в игра се появиха Рик Джонатан и Спас Делев.

В 51-ата минута Мануел Шоу си изкара втори жълт картон, след като фаулира Гари О'Нийл в центъра на терена и съдията Мареска от Италия го изгони.

Домакините опитаха да наложат натиск, но плахи опити на Лий Грейс и Тауел завършиха без успех.

В 75-ата минута Лудогорец стигна до отлична възможност за гол. Каули Оливейра беше изведен отдясно и комбинира със Спас Делев, който стреля, а топката се върна у Алекс Сантана. Бразилецът отправи удар, за да накара Манус майсторски да избие в корнер.

Малко след това и Рик имаше възможност да сложи край на спора, но не бе точен.

До края на срещата драмата бе пълна. Първо в 88-ата минута Айдому Емаку отбеляза втори гол за Шамрок и върна надеждата на домакините за чудо.

В първата минута на добавеното време Каули Оливейра се разписа за Лудогорец, с което гарантира на тима си минимум участие в групите на Лига Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови