Лудогорец изпусна преднина от 2 гола и загуби от Байер Леверкузен

OFFNews 20 септември 2018 в 23:51 1607 0

Лудогорец допусна обрат от Байер Леверкузен, след като изпусна аванс от 2:0 и загуби на "Лудогорец Арена" с 2:3 в двубой от Група А на Лига Европа.

Разградчани могат да съжаляват много, тъй като имаха солиден аванс след попадения на Кешерю в 8-ата и Марселиньо в 31-ата минути, но след това отборът бе обърнат.

Седем минути преди почивката Хавертц успя да намали и така остави гостите в играта, а Телин в 63-ата минута изравни. Пет минути след попадението на швеца Хавертц успя да вкара втория си гол в мача и да обърне резултата в полза на германския тим.

В друг интересен мач тази вечер Арсенал записа разгромна победа с 4:1 над Ворскла в своята Група Е на надпреварата, който се игра на "Емиратс" тази вечер.

Резултатът за "артилеристите" бе открит в 32-ата минута, когато Алекс Айоби изведе Обемаянг на чудесна стрелкова позиция. Габонският нападател пое топката с лекота и с прецизен силен удар преодоля вратаря за 1:0. Атаките за футболистите на Унай Емери не спряха дотук.

Малко след началото на второто полувреме, "артилеристите" удвоиха своята преднина. Във втори голмайстор се превърна Дани Уелбек, който получи добро подаване от Мхитарян и се разписа за 2:0. Не бяха изминали и десет минути от попадението, когато Обамеянг направи резултата класически - 3:0. Головете в този мач просто не спираха да се нижат един след друг.

В 74-ата минута, Лихтщайнер подаде към Месут Йозил, който с лекота преодоля съперниковия страж за 4:0. Три минути по-късно, гостите отбелязаха своето почетно попадение, намалявайки на 1:4 чрез Владимир Чеснаков. В 90-ата минута Вячислав Шарпар оформи крайния резултат.

Пет години след последното си участие в Лига Европа отборът на Челси пък се завърна с победа в своята Група L. "Сините" от Лондон тотално надиграха ПАОК като гости, но го победиха само с 1:0. Днешният капитан Вилиан реализира единствения гол още в седмата минута.

Ето всички резултати от мачовете в Лига Европа днес:

Група А:

АЕК Ларнака - ФК Цюрих 0:1

Лудогорец - Байер Леверкузен 2:3

Група В:

Селтик - Розенборг 1:0

РБ Лайциг - РБ Залцбург 2:2

Група С:

ФК Копенхаген - Зенит 1:1

Славия Прага - Бордо 1:0

Група D:

Динамо Загреб - Фенербахче 4:1

Спартак Търнава - Андерлехт 1:0

Група Е:

Арсенал - Ворскла 4:2

Спортинг Лисабон - Карабах 2:0

Група F:

Дюделанж - Милан 0:1

Олимпиакос - Бетис 0:0

Група G:

Рапид Виена - Спартак Москва 2:0

Виляреал - Рейнджърс 2:2

Група Н:

Лацио - Аполон Лимасол 2:1

Олимпик Марсилия - Айнтрахт Франкфурт 1:2

Група I:

Бешикташ - Сарпсборг 08 3:1

Генк - Малмьо 2:0

Група J:

Акхисарспор - Краснодар 0:1

Севиля - Стандард Лиеж 5:1

Група К:

Динамо Киев - Астана 2:2

Рен - Яблонец 2:1

Група L:

ПАОК - Челси 0:1

МОЛ Види - БАТЕ Борисов 0:2

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!