Ливърпул отвя безличен Арсенал

OFFNews 27 август 2017 в 20:02 1387 0

Ливърпул смачка Арсенал с 4:0 в голямото дерби от 3-ия кръг на английската Висша лига, играно на стадион "Анфийлд".

За първите 45 минути гостите от Лондон не само играха безобразно слабо, но и не отправиха нито един точен изстрел и логично се оттеглиха на почивката с пасив от 0:2.

Нов силен мач за домакините изигра атакуващото трио Салах-Фирмино-Мане, което се разписа по веднъж и накара феновете да забравят за любимеца си Фелипе Коутиньо, който отчаяно се надява за трансфер в Барселона.

В 17-ата минута Ливърпул започна с лекциите. Роберто Фирмино изскочи от задна линия и засече хубаво с глава центриране на Гомес отдясно - 1:0.

Пет минути преди края на първото полувреме домакините заслужено удвоиха аванса си след страхотна контраатака, при която Фирмино намери Мане отляво, а сенегалецът напредна на скорост и стреля технично в далечния ъгъл, отбелязвайки страхотно попадение.

Второто полувреме не предложи по-различно развитие на срещата. В 57-ата минута Мохамед Слах отбеляза за 3:0. Белерин изгуби топката и египтянинът използва скоростта си и да се откъсне сам срещу Чех. Бързоногото крило пусна топката покрай стража и оформи класическата преднина на домакините. 

Точка на срамния следобед за Арсенал сложи резервата Дани Стъридж, който в 78-ата минута се възползва от отлично центриране на Салах и с глава оформи крайното 4:0 за Ливърпул.

В класирането Ливърпул събра 7 точки и се изкачи в челото на таблицата, докато Арсенал остава с едва 3 т. и се намира на 16-то място.

В другия двубой, който се игра по същото време, Тотнъм продължи с мъката на новия си дом - стадион "Уембли". Футболистите на мениджъра Маурисио Почетино не успяха да победят Бърнли, като срещата завърши 1:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!