Любо Пенев атакува президентския пост на БФС

Легендата на ЦСКА иска да пребори лобитата на Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев

ОFFNews 18 септември 2017 в 17:15 7824 1

Любо Пенев ще се кандидатира за президент на БФС, научи OFFNews от достоверни източници. Конгресът е през февруари, а засега се очертават още двама мераклии за поста. Боби Михайлов вече обяви, че иска нов мандат. Наско Сираков също събира подкрепа от Левски и ЦСКА-София.

Любо в момента е треньор на втория тим на Валенсия. Това не му пречи да се пробва в тежката битка срещу статуквото. Знае се, че който командва БФС, той обира гласовете на стотиците малки, част от които на практика нефункциониращи клубове.

Любо обаче бил категоричен, че не се притеснява. Той дори споделил през съмишленици, че е мотивиран да бие Боби Михайлов, който всички сочат за особено близък до Лудогорец. Знаем, Любо и Кирил Домусчиев си размениха публично обвинения след уволнението на треньора от националния тим.

Пенев бил категоричен, че няма никакви притеснения да атакува и лобито на Гриша Ганчев, което стои зад Сираков. Бившият голмайстор бил убеден, че истинските цесекари няма да се колебаят и секунда между него и човека на Гришата.

Интересното е, че и доста левскари харесват Любо, защото никога не се кланя на силните на деня. Кандидатурата му обаче ще бъде издигната официално от няколко малки клуба и бивши футболни функционери. Политически сили също са готови да помагат, научи OFFNews.

Напук на слуховете в София, сред отборите, издигащи идола на "армейците", не е ЦСКА 1948. Чисто формално "червените" от трета дивизия още не са приети за редовни членове и нямат думата.

Феновете на "армейски" тим обаче отдавна коментират, че биха подкрепили с две ръце Пенев за президент. Те не обичат нито сегашното ръководство на БФС, за кандидат на Гриша Ганчев е излишно да се говори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови