Левски се застъпи за решение на БФС

OFFNews 15 май 2018 в 17:11 2570 0

От Левски подкрепиха Българския футболен съюз в несъгласието с планираните промени, свързани с рекламирането на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри.

Ето какво написаха "сините":

"Уважаеми колеги,

Искаме официално да подкрепим Вашето отворено писмо, изразяващо несъгласие с планирани промени, свързани с рекламирането на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри.

Развитието на професионален футбол изисква сериозни инвестиции към поддържане и изграждане на инфраструктура, издръжка на професионални футболисти и треньори, детско-юношеска школа и необходимите поддържащи дейности, които подпомагат дейността на един футболен клуб.

Имайки предвид, че само много малка част от приходите на професионалните футболни клубове идва от разпределението на продадени телевизионни права, ние виждаме в ограничаването на рекламирането на дейности, традиционно асоциирани със спорта, сериозна заплаха за дейността и съществуването не само на професионалния футбол, но и на спорта като цяло. Щом няма желание да се помогне, нека поне не се пречи, за да има български футбол и утре. Нека не убиваме спорта в България.

Затова напълно подкрепяме отвореното Ви писмо и се надяваме, че Вие ще защитите успешно позицията на българския футбол пред законодателната власт".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови