Левски би с едно на мъка Верея, Лудогорец взе победа №13

OFFNEWS 10 декември 2016 в 19:48 4128 0

Отборът на Левски продължава гонитбата на върха с лидера Лудогорец, след като победи измъчено с 1:0 като гост Верея в двубой от 18-ия кръг на Първа лига.

Воденият от Елин Топузаков тим остана на три точки зад "орлите", които са и с два мача по-малко, но по-късно днес играят с Локомотив Пловдив.

Двубоят ще се започви с включването сред титулярите на перуанеца Хеан Деса, който е пред изгонване заради ниската си ефективност и постоянните контузии, които го вадят от строя за дълги периоди.

Успехът не дойде никак лесно, въпреки че Верея игра с човек по-малко цяло полувреме, след като Елиаш получи втори жълт картон в добавеното време на първото полувреме. Численото превъзходство даде предимство на "сините", които стигнаха до победен гол в 68-ата минута, а негов автор стана Антонио Аниете.

Испанецът беше "забравен" от защитата на домакините при центриране на Прохазка в наказателното поле. Нападателят отбеляза с глава, разстрелвайки отблизо вратата на бившия "армеец" Иван Караджов.

Днешната победа бе втора поред за играчите на Елин Топузаков, които продължават да заемат втората позиция в класирането, но вече с 40 точки. Верея пък остава на седмото място с 22.

Междувременно Лудогорец постигна 13-а поредна победа в Първа лига, след като се наложи с 1:0 при домакинството си на на Локомотив (Пловдив).

В герой за разградчани се превърна Джонатан Кафу, който реализира в 34-ата минута пореден решаващ гол през този сезон.

Орлите можеха да спечелят и по-убедително, но пропуски на нападателите в зелено, а веднъж и гредата след шут на Кафу спасиха "смърфовете" от по-сериозно поражение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!