Леванте нанесе първа загуба на Барса в мач с 9 гола (видео)

OFFNews 13 май 2018 в 23:44 3210 0

Леванте победи Барселона с 5:4 в двубой от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига и спря серията на каталунците от 37 поредни срещи без загуба в първенството.

Двата тима спретнаха истинско футболно зрелище, в което главни герои бяха Филипе Коутиньо и Емануел Боатенг, които се отчетоха с хеттрик.

Едно попадение за каталунците отбеляза и Луис Суарес, но два гола на Енис Барди сложиха край на амбициите на Ернесто Валверде за първи в историята на Барса сезон без загуба в Испания.

Още в 9-ата минута голеадата започна, а точно Боатенг откри резултата, възползвайки се от подаване на Хосе Моралес за 1:0. В 30-ата минута отново нападателят се разписа, след като получи прекрасен пас, който разсече защитата на Барса. Футболистът преодоля Тер Стеген и прати топката във вратата.

Осем минути по-късно Филипе Коутиньо върна едно попадение. Бразилецът получи топката от Луис Суарес и шутира мощно от границата на наказателното поле. Кълбото леко рикошира в крака на защитник и подлъга стража Ойер Оласабал Паредес да се хвърли в другия край на вратата - 1:2.

Между 46-ата и 56-ата минути домакините нанизаха три попадения чред Енис Барди, разписал се на два пъти, и Боатенг, който оформи своя хеттрик.

Ситуацията никак не вървеше на добре за каталунците, които в този мач бяха без голямата си звезда Лионел Меси. Все пак Барса успя да се вдигне от неприятния момент сравнително бързо, след като Коутиньо нямали на 2:5 в 59-ата минута.

Бразилецът оформи своя хеттрик след точно 65 минути игра, а тук някъде стана ясно, че каталунците могат да потърсят и нещо повече от почетна загуба. Шоуто стана пълно в 71-ата минута, когато Луис Суарес вкара за 5:4, реализирайки гол от дузпа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews