Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лесни три точки във Велико Търново доближиха ЦСКА до първото място

OFFNews 09 март 2019 в 20:15 1427 0

ЦСКА постигна лесна победа в гостуването на Етър с 3:1 в мач от 25 кръг на Първа лига, който се игра пред над 8000 зрители на стадион "Ивайло". Жоржиньо откри резултата в 65-та минута, а четири по-късно Али Соу вкара втори гол за армейците. В 75-та минута домакините намалиха чрез Даниел Младенов в 75-та минута, но в 81-та отново Али Соу сложи точка на спора с второто си попадение в мача. Футболистите на ЦСКА можеха да стигнат и до по-изразителна победа, но Тиаго на два пъти бе спрян от гредите.

Наставникът на ЦСКА Любо Пенев изненадващо предпочете Валентин Антов за партньор на Бодуров в отбрана вместо Чорбаджийски, а Джеси остана на пейката за сметка на Жоржиньо.

В 3-ата минута феновете на двата отбора почетоха паметта на легендарния български защитник Трифон Иванов с мощни скандирания на неговото име.

Първото полувреме не успя да предложи интересни ситуации с изключение на удар встрани от вратата на Черниаускас, отправен от левия бранител на "болярите" Крум Стоянов. В 37-та минута Сърмов отправи силен изстрел към "червената" врата, но стража на "армейците" внимаваше и изби в корнер.

В началото на второто полувреме играчите на ЦСКА вдигнаха оборотите и бяха близо до откриване на резултата още в 51-та минута. Тиаго стреля от фал, но топката се спря в напречната греда и излезе в аут. Играчите на Етър започнаха да грешат все по-често и положенията пред вратата им следваха едно след друго. В 63-та минута Кристиан Малинов изведе Соу, но нападателят не уцели топката и тя стана лесна плячка за вратаря Иванов.

Две минути по-късно защитата на домакините не успя да се справи с лесна топка и позволи на Соу да овладее топката в собственото им наказателно поле. Той комбинира с непокрития Жоржиньо, който не сгреши очи в очи с Иванов - 1:0 за ЦСКА. Четири минути по-късно гостите ликуваха за втори път след като Али Соу не остави шансове на Иванов с мощен удар под гредата.

Етър като по чудо не допусна трети гол преди в 75-та минута да успее да се върне в мача. Центриране отдясно стигна до Батрович, който с глава намери Даниел Младенов, а последния от близко разстояние преодоля Черниаускас. Надеждите им за нещо повече обаче угаснаха още в 81-та минута. Бомбен удар на Тиаго отново се отби от горната греда, но при добавката Али Соу я прати в мрежата и подпечата трите точки за своя отбор.


Победата за ЦСКА на този стадион е първа от 1991 година насам. С трите точки актива на "армейците" вече е 54, с две по-малко от лидера Лудогорец и три повече от третия Левски, като утре Левски и Лудогорец имат пряк сблъсък



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!