Легендарен английски страж е поредната звезда за мача на Бербатов

OFFNews 07 юни 2017 в 13:12 1878 0

Димитър Бербатов обяви поредния бляскав участник в своя благотворителен шоу-мач на 14 юни. Това е английският легендарен вратар Дейвид Джеймс.

Той е четвърти в класацията за най-много участия във Висшата лига – 572 мача. Пред него са само Раян Гигс, Гарет Бари и Франк Лампард. До декември 2015 г. държеше и рекорда за вратаря с най-много „сухи мрежи“ в историята на Висшата лига – 169, преди Петър Чех да счупи върховото постижение.

53 пъти е защитавал честа на Англия в продължение на 13 години. Започва кариерата си в „Уотфорд“ през 1988 г., а четири години по-късно вече е трансфериран в „Ливърпул“.

С „червените” печели Купата на Лигата през 1995 г. След седем години на „Анфийлд” е време за промяна – играе последователно в „Астън Вила“, „Уест Хем“ и „Манчестър Сити“.

През 2006 г. подписва договор с „Портсмут“ и тук печели най-важната победа – Купата на Англия през 2008 г. Две години по-късно отново с „Портсмут“ е на финал, но този път губи от „Челси“.

В този мач става най-възрастният вратар (39 години) участвал някога във финал за купата. През 2012 г. получава Ордена на Британската империя за заслуги към футбола.

Дейвид Джеймс! И той ще е в отбора на Димитър Бербатов за грандиозното шоу срещу звездната селекция на Луиш Фиго на 14 юни в София!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови