Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Легенда на Юнайтед: Солскяер се нуждае от толкова време, колкото получиха Клоп и Гуардиола

OFFNews 05 октомври 2019 в 12:04 1804 0

Една от легендите на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е на мнение, че бившият му съотборник и настоящ мениджър на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер се нуждае от време, за да реализира идеите си.

Тимът успя да спечели само два от първите си седем мача за новия сезон в английската Висша лига и се намира на десетото място в класирането. В сряда пък манчестърци врътнаха безлично равенство с АЗ Алкмаар в Шампионска лига. В класирането в турнира на богатите Юнайтед е с 4 точки от първите си два мача

"В момента е трудно да си мениджър на Юнайтед. През последните 4-5 години отборът е смесица от играчи, доведени от сър Алекс Фъргюсън, Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо.

Оле се опитва да върне Юнайтед към това, което беше, като подбира млади и гладни за успехи футболисти като Даниел Джеймс, Аарън Уан-Бисака и Хари Магуайър.

Но в известна степен той няма късмет, тъй като е в една и съща ера с Юрген Клоп и Пеп Гуардиола. Клоп е в четвъртата си година в отбора на Ливърпул.

Пеп изгради Манчестър Сити през същото време. Маурисио Почетино пък от шест години е в Тотнъм. На Оле също трябва да му бъде дадено време.

То е нужно за да оформиш тима по начина, по който ти искаш той да играе. Дали сегашните мениджъри винаги получават това време е съвсем друг въпрос", каза Гигс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews