Крие ли БФС кой клуб остава без лиценз за новия сезон?

OFFNews 03 юни 2017 в 14:15 5916 3

Защо БФС не обявява кои отбори имат лицензи за новия сезон в Европа и у нас? Спецът по спортно право Георги Градев резонно повдигна въпроса, докато обясняваше, че решенията по казуса с участието на ЦСКА-София в турнирите са некомпетентни и грешни.

                                      Георги Градев

Наистина, по правилник последното заседание на Лицензионната комисия за елитната група е минало на 19 май! Над 10 дни от БФс мълчат като партизани кой получава лиценз и кой не. За капак са минали и две заседания на Апелативната комисия, ако въобще е имало жалби. Това поражда сериозни съмнения за феърплея, който редовно бива потъпкван.

Ето какво написа Градев в личния си профил относно кашата:

"Няма превратно тълкуване, има тълкуване на правилата от Бсф* в изолация, а не в съвкупност и нарушаване на Устава на Бсф от Бсф! Има и крещящо непознаване на правилата на УЕФА и практиката на КАС при обжалване на решение на УЕФА!

Факт е, че към момента на взимане на решенията на СТК, в Бсф няма официално потвърждение, че тирето (така нарича ЦСКА-София) са обжалвали в Лозана, нито че обжалването има суспензивен ефект - такива документи не са цитирани в нито едно от решенията на СТК!

На кой член от кой правилник на коя организация стъпва Бсф, за да твърди, че решението на Уефа по отношение на тирето не е влязло в сила и не трябва да се изпълнява от Бсф незабавно? Решенията на СТК трябва да са правно аргументирани, а не да почиват на предположения, както е в случая с Левски!

Ако Бсф бяха прави, а те НЕ са, просто щяха да пратят един имейл на УЕФА и да ги попитат дали обжалването на решението на УЕФА (ако въобще има такова) има суспензивен ефект. След това щяха да се позоват на отговора и да затворят устите на всички.

Очевидно е, че това не е направено от Бсф. А защо е друг въпрос, на който Бсф трябва да отговори.
Защо лицензите за Уефа не бяха издадени или отказани в срок до 12.05., както е посочено в графика, публикуван на сайта на Бсф ( http://www.bfunion.bg/…/график)? Кога ще се обжалва евентуален отказ?
Вън невежите некадърници от Бсф! Вие сте срам и позор за футбола и за всички българи!
* Бсф (назаем от Дора Милева) - Българска смешна федерация".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

3

рамбо

03.06 2017 в 16:40

Тоя "специалист" по-добре да се подготви за София-прайд. С това е известен повече от познанията си по право

63994

2

Red or Dead

03.06 2017 в 15:42

бфс...бг футбол....бла...бла...малакии....СТАРХИДИЯ МУ!!

Най-тъжната вест е, че Арсенал остави Арсен Кретен за ОЩЕ 2 години.....МЪКААААА.....онуй еврейче най-вероятно няма да продаде клуба на чичко Алишер, и така.....ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКА ФЕНСКА МЪКА....а тук ни занимават с дребни кокошкарски номера...
 
X

Подкастът на OFFNews