БФС брани ЦСКА-София като майка орлица

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2017 в 11:55 3069 0

В БФС работят неуморно и в почивните дни по казуса с участието на ЦСКА-София. Изпълнителният директо Борислав Попов направи официално изявление във връзка с полемиките относно провеждането на баража за класиране в европейските клубни турнири между Левски и Верея.

Попов направи видеоизявление, невиждано събитие в историята на БФс, в което обясни мотивите за решението.

"Позволявам си да се обърна към вас във връзка с последните два дни, в които футболната общественост в България беше разтърсена от декларации, изявления, коментари, някои от които съдържащи неприемливи епитети и обиди във връзка с определянето на един от участниците в евротурнирите.

Ето кратко изложение на фактите: на 29 май администрацията на УЕФА уведоми БФС и ЦСКА-София, че смята, че клубът се намира в конфликт в правилото "за три години непрекъснатост". В решението е посочено, че то подлежи на обжалване в 10-дневен срок. Първият въпрос е кога влиза в сила това решение? То влиза в сила или след изтичането на срока за обжалване, или ако бъде потвърдено от Арбитражният съд.

Тогава спира ли тази жалба решението, или не? В становището на Левски се застъпва мнение, че такава жалба не спира и решението трябва да се изпълни незабавно. В случая има един нюанс. Жалбата не спира решение, когато са наложени дисциплинарни санкции от администрацията на УЕФА. А щом не е санкция, правилото за три непрекъснати години не се прилага веднага.

По спортно-техническите резултати на футболния терен ЦСКА-София заема второто място и то му запазва засега мястото в евротурнирите, докато не приключи процедурата пред КАС, когато окончателно бъде решено дали ще може, или не този тим да участва.

Предвид това се наложи да се пристъпи към следващия участник. Правилникът изисква това да бъде среща между третия и седмия клуб, тоест между Левски и Верея. Между другото, този формат, който за някои клубове вече не е приемлив, беше дискутиран от всички клубове и беше единодушно приет.

Така че това е наше общо дело. Предвид тези обстоятелства СТК насрочи допълнителния мач за определяне на последния участник в Лига Европа. Нека всички водим конструктивен диалог и да оставим футболистите от двата клуба и в достойна футболна среща да определят отбора, който ще играе в Лига Европа."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !