Кръстаич е оптимист за сблъсъка със Сърбия

OFFNews 19 юни 2023 в 22:14 1320 0

Футбол

Снимка Team Bulgaria

Националите са готови да огорчат западните ни съседи

Младен Кръстаич - бившият селекционер на Сърбия утре ще бъде в интересна ситуация. Той вече почти една година вече е начело на България, а утре ще се изправи срещу родината си. България и Сърбия излизат в европейска квалификация в група G в Разград, като гостите определено са фаворити и заради класата на състава, и заради позициите на двата отбора в класирането.

"Очаква ни Сърбия - най-добрият отбор, за това мисля в момента. Отличен отбор, играят добър футбол. Тактически са много силни. Но ние сме амбициозни. Имат много силни индивидуални качества, но имат и слабости. Надявам се да направим добър мач", започна Кръстаич.

"В тези мачове трябва да се борим. Има какво да губим, не мога да кажа, че няма. Ние искаме да спечелим точки. В тези мачове младите футболисти трябва да покажат характер, да им се обърне внимание. Очаквам утре да видя тази енергия, която я имаха в другите мачове, без първото полувреме срещу Унгария. Това не е нещо, което има нужда от опит и класа".

След това той говори и на обичайния въпрос, който присъства на всяка пресконференция на националния отбор - защо играят хора, които дори не са титуляри. Такива критики има не само от обикновените фенове, но и от доста бивши национали.

"Подмладихме отбора, имаме доста млади хора. Нямаме футболисти от водещите първенства с изключение на Илия Груев. Имаме капитан, който е екстракласа. И това е. Питате ме тези, които не играят, защо не играят в клубовете? Не мога да кажа, но това е най-доброто, с което разполагаме. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, които са контузени и не са тука, други пропуснати няма. Ако имате по-добри, дайте ми ги. Аз отговарям за отбора. Това е".

"Когато никой не носи отговорност, е лесно да се говори. Не сме Сърбия да играе във Виена срещу Йордания с едни 11, а утре срещу нас с други. Сезонът беше дълъг и уморителен. Дано и в бъдеще и ние да имаме добър отбор. Не правим някакви екстра-тренировки, но се опитваме да ги вкараме в ритъм. Не мога да питам клубовете защо не ги пускат да играят".

След това отново се коментира бъдещето на треньора и дали наистина вече няма натиск върху него от ръководството на БФС:

"Когато няма резултати, ще има натиск. Ако не работим добре, имам притеснение. Но като знам как работим. Мачовете с Черна гора и Литва просто не показаха резултатите, които заслужавахме. Искам от тях да подготвят максимално отговорно. Работя с чиста съвест. Ако съм нервен пред играчите, как ще се отрази на играчите? Моята задача е да го подготвя".

След това се спря и на съперника и на шансовете на България утре: "Знам къде са проблемите на Сърбия и къде ние можем да ги ударим. Моето желание е да победим с цялото ми уважение към отбора на Сърбия".

След това той каза, че 80 % от отбора на Сърбия го е наложил той и извършил подмладяването. Но отказа да влезе в детайли.

"Утре е просто един мач - 90 минути. Футболът е най-важното нещо от маловажните. И се надявам да победим. Не е проблем, че ще слушам химна на Сърбия от пейката на България", завърши селекционерът на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки